Dynamic Cooking Technology (DCT) – Optimale ovenwarmte

De Multifunctionele ovens van de ‘Frames by Franke’ productlijn bevatten de zogenoemde DCT technologie. DCT staat voor Dynamic Cooking Technology, maar wat houdt deze functie nu precies in en hoe werkt deze techniek?

De innovatieve Dynamic Cooking Technology, ofwel DCT genoemd, is een exclusieve en gepatenteerde technologie voor Franke ovens. De DCT technologie garandeert uitstekende kookprestaties. Het geheim zit hem in het elektronische managementsysteem.

Het DCT systeem is hoofdzakelijk gebaseerd op twee principes:
1. Het traditionele ronde verwarmingselement is vervangen door 3 onafhankelijke verwarmingselementen waarmee de luchtcirculatie kan worden gestuurd.
2. Daarnaast zijn de verwarmingselementen niet gemaakt van een standaard gepantserde weerstand, maar van gloeidraden. De verwarmingselementen zijn daarmee voornamelijk te vergelijken met het verwarmingselement in een föhn.

Unieke verwarmingselementen Dynamic Cooking Technology

De 3 unieke verwarmingselementen kunnen in allerlei combinaties werken afhankelijk van type voedsel en de functie die is geselecteerd.

DCT stuurt de benodigde hoeveelheid warmte in de juiste richting, zodat het voedsel gelijkmatig en consistent gegaard wordt. Door de DCT technologie wordt het verbranden van voedsel in de oven voorkomen. De optimale controle over de hoeveelheid warmte zorgt ervoor dat het energieverbruik met 21% verminderd ten opzichte van conventionele ovens. De koude lucht die wordt ingelaten verandert direct in warme lucht zodra de lucht voorbij de warmte elementen komt. Hierdoor is het niet meer nodig om de oven voor te verwarmen.

verwarmingselementen DCT

Dynamic Cooking Technology

De verschillende bakprogramma’s met Dynamic Cooking Technology

Onderstaande bakprogramma’s laten zien hoe de verschillende verwarmingselementen in worden gezet voor een optimale bereiding:

Ontdooien

Bij het ontdooien dienen producten langzaam en zorgvuldig verwarmd te worden. Voor dit bakprogramma worden alle 3 de DCT verwarmingselementen ingezet met hetzelfde vermogen.

DCT Ontdooien
Pizza-instelling

Bij de pizza-instelling wordt de warmte gelijkmatig verdeeld met extra onderwarmte. Hierdoor wordt de onderkant van de pizza of quiche extra krokant.

DCT Pizza-instelling

Boven-/onderwarmte/ met ventilatie

Wanneer meer energie nodig is bij snel opwarmen worden de 2 DCT verwarmingselementen aan de linker- en rechterzijde ingezet.

DCT boven-/onderwarmte met ventilatie

All-rounder

Gelijkmatige warmte circulatie door middel van evenredige warmteverdeling in de oven.

DCT All-rounder
Turbogrillen (grillen met ventilatie)

Naast de drie DCT verwarmingselementen wordt bij turbogrillen extra warmte van bovenaf gebruikt, door het grill verwarmingselement.
DCT Turbo grillen

Wellness functie

Voor ieder die op de lijn aan het letten is, is er de Wellness functie. Met de Wellness functie kan vlees, vis en groenten worden gegaard zonder de toevoeging van olie of vetten. Door voedsel te garen op een lage temperatuur blijven de voedingsstoffen namelijk optimaal behouden.

Kort samengevat kan men door middel van deze technologie de warmte in de oven zeer nauwkeurig regelen waardoor de oven snel een temperatuur van boven de 200 °C kan bereiken waarbij tevens energie wordt bespaard.

Bekijk hier onze ovens met DCT technologie, klik hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Neem snel contact op

Snel contact opnemen met ons! Laat je gegevens en eventuele vraag of opmerking achter en we komen graag in contact met je.

Niet leesbaar? Verander tekst.